Låsa upp skärmlås på Samsung

Samsung Galaxy S5 med träbakgrund

Är du ute efter att låsa upp någon annan telefon än Samsung Galaxy S5 så rekommenderar jag denna guide som ger dig 9 sätt att låsa upp skärmlås/pin/figur (engelska).

Skärmlåset är till för att hindra obehöriga att ta sig in i telefonen och kunna ta del av den information som finns där, dvs. det är en väldigt bra funktion.

Dock är det inte så kul när man glömt av sin kod eller gest till sitt skärmlås för då blir det problem.

Jag hade en kund som inte fick bort sitt skärmlås på sin Samsung Galaxy S5. Han hade inte använt telefonen på ett tag så han hade helt enkelt bara glömt svep-gesten som han hade haft. Han hade heller inte noterat koden när den någon gång i tiden angavs.

Min första tanke var att detta antingen kan gå väldigt enkelt eller vara väldigt svårt med tanke på hur viktigt det är att man inte ska komma förbi skärmlåset.

 

Efter lite snabb sökning så kom ett antal programvaror upp som lovade guld och gröna skogar (som det oftast är). En av de mest framträdande var dr.fone.

Jag är dock av naturen väldigt skeptisk till att ladda ner sådana här program så jag forskade vidare och testade lite andra lösningar (testade att starta telefonen i olika boot- och uppstartslägen och använde mig av gratis program som rekommenderades av olika forum).

 

Dock så sket sig alla sätt och när jag till slut gav upp och fick klartecken från kunden att köpa dr.fone så hade jag inte några jätteförväntningar (detta då alla andra sätt, som också fungerade likt dr.fone, inte fungerade).

Jag laddade ner och följde instruktionerna. Dock så blev det något fel vid första kommunikationen med telefonen (jag tror att jag var lite för snabb) så dr.fone låste sig i steget då den skulle ladda ner firmware. Efter mycket om och men så visade det sig att jag behövde installera programmet på en annan dator (detta då dr.fone verkat börja ladda ner något som avbrutits och blivit korrupt. Och när jag försökte avinstallera och installera på samma dator så stannade programmet på samma ställe hela tiden) och installera enligt punkt och pricka.

 

Då! Då fungerade det hur bra som helst. Skärmlåset öppnades upp och jag kunde komma åt telefonen. Trodde aldrig det skulle fungera och blev smått chockad. Kunden blev supernöjd då han trodde att år av bilder var försvunna.

Så mitt starka tips är att skippa att roota om telefonen, använda andra programvaror, försöka starta i olika lägen osv. Det kommer med stor sannolikhet inte fungera om du inte är väldigt duktig på vad du gör. Köp dr.fone (tyvärr ganska dyrt).

Efter att jag skrev detta inlägg signade jag upp mig till dr.fone affiliate så om du vill stötta mig så kan du trycka på denna länk för att ladda ner och komma förbi skärmlåset.

Om du hittar ett annat sätt som fungerar så får du gärna kommentera så uppdaterar jag inlägget.

SAMSUNG GALAXY S5

SNABBFAKTA.

  • Släpptes 2014
  •  142×72,5×8,1 mm
  •  145 gram
  •   5,1 tuims skärm
  •  16 Megapixel kamera
Samsung Galaxy S5 med träbakgrund

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *