Dagens SEO-tips – Skapa unikt innehåll

Skapa unikt innehåll för SEO-banner

Som titeln syftar till så är det bästa tipset man kan ge inom SEO att skapa unikt innehåll.

I Sökmotoroptimeringens barndom så kunde man fylla en hemsida med sökord och sökmotorerna tuggade snällt i sig detta och placerade hemsidan högst i sökresultatet. Idag är det dock avancerad maskininlärning som ligger bakom urvalen så att vara unik är en viktig (om inte den viktigaste) faktor.

Om du gör en generell sökning på ett sökord så kommer du märka att det ofta kommer bloggar på sökresultatets förstasida. Detta är för att bloggar ofta innehåller mycket och unik text.

Google är också förtjust i mycket text och detta kan vara lite trixigt att få till med tanke på att de flesta använder mobilen för att surfa runt och att då texten fyller sida efter sida (något som inte är så smart om man vill att besökaren ska stanna på sin hemsida).

Då kan man använda sig av Läs mer-knappar eller dylikt för att dölja allt annat än ingressen. Det finns dock experter som menar att dold text kan straffas så ett annat alternativ är att placera en kortare sammanfattande text längst upp och en längre text under själva huvudinnehållet (t.ex. längst ned).

Har man svårt att komma på texter så kan man göra en sökning på Google för det sökord man vill optimera texten för och ta idéer från de 3-5 översta resultaten (för att ytterligare göra sig unik kan man göra sökningen på ett annat språk).

Unikt innehåll rör ju också annat än text och som denna undersökning visar så ser man att även unika bilder lönar sig att använda (istället för att t.ex. göra som jag gjort i detta inlägg och använt bild från Unsplash).

Så kom igång och skapa unikt bra innehåll!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *